Bereik meer klanten met vrachtwagen reclame

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Groningen – Stel je even voor; het is net vijf uur geweest. De kantoren stromen leeg. Iedereen stapt in zijn auto voor de terugrit naar huis. Het is druk op de weg en het verkeer stokt bij het Julianaplein. Mensen staren voor zich uit door hun autoruit en kijken naar reclame voor jouw bedrijf op een langzaam voorbij rijdende vrachtwagen! 

 

Een streepje voor met offline marketing

 

Misschien vraag je je nu af wat het nut nog is van vrachtwagen reclame in het digitale tijdperk waar we in leven. Want ongetwijfeld heb je als ondernemer je pijlen vooral gericht op de online wereld. Dat is ook wel logisch want mensen zijn tegenwoordig allemaal veel online te vinden en te bereiken. Maar als het even kan proberen diezelfde mensen reclame online zoveel mogelijk te omzeilen. Dat doen ze door addblockers te downloaden of een reclame zo snel mogelijk te skippen. Offline reclame zoals op een vrachtwagen werkt bovendien subtieler. Potentiële klanten worden herhaaldelijk blootgesteld aan jouw bedrijf of product, gaan het herkennen en slaan het onbewust op. Bovendien kunnen ze een vrachtwagen wel inhalen, maar het is onmogelijk om de reclame over het hoofd te zien, te blokkeren of over te slaan. Bovendien bereik je met offline reclame zoals reclame op een vrachtwagen ook de doelgroep die je online niet tegen komt.

 

Bereik een doelgroep op een specifieke locatie

 

Als ondernemer wil je dat jouw reclame herhaaldelijk gezien wordt door je doelgroep. Met je eigen rondrijdende billboard kun je potentiële klanten door het hele land bereiken. Maar je kunt ook heel gericht reclame maken voor je bedrijf. Dat doe je bijvoorbeeld door het laten bestickeren vrachtwagen die alleen in een bepaalde regio rondrijdt zoals Groningen, of door een vrachtwagen met reclame ergens te parkeren waar jouw doelgroep op dat moment massaal aanwezig is, zoals op de huishoudbeurs of tijdens een groot evenement als Eurosonic Noorderslag. Grote kans dat het klantenbestand daarna een flinke boost krijgt!

 

Met vrachtwagenreclame vergroot je naamsbekendheid

 

Een reclame op een vrachtwagen valt altijd op, al was het alleen maar vanwege de omvang. Combineer je dit grote formaat ook nog eens met een gevatte slogan of tekst, een aantrekkelijk ontwerp en een opvallend logo dan trekt jouw vrachtwagen reclame helemaal de aandacht en blijft hij bij mensen hangen in het geheugen. In vergelijking met online reclame of vaste buitenreclame is reclame op een vrachtwagen ook voordeliger, en vanwege de mobiliteit breder inzetbaar.

 

Foto's

Deel dit artikel