Met deze tips kun je voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

 

Groningen – In de zomer zijn veel Groningers op vakantie. Elk jaar is er in deze periode opnieuw een stijging van het aantal woninginbraken. Inmiddels is de zomer voorbij, maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet meer ingebroken wordt in ons land. Daarom is het een goed idee om een aantal tips te gebruiken die ervoor zorgen dat je minder risico loopt op een inbraak in je huis in Groningen. Hieronder vind je daar een paar voorbeelden van. 

 

Beveilig de ramen en deuren

Zorg voor de fysieke beveiliging van je huis. Zorg ervoor dat al je ramen en buitendeuren sterke sloten hebben. Experts bevelen aan dat alle toegankelijke deuren en ramen dubbele beglazing hebben en herinneren ons eraan dat ramen met sleutelbediende sloten inbrekers kunnen afschrikken, maar vergeet niet om de sleutels uit het zicht te verbergen en ergens waar de inbreker niet kan komen als het glas is gebroken. Ook werken deuren en raamsloten duidelijk alleen als deze potentiële toegangspunten elke keer dat je het huis verlaat, goed worden gesloten.

 

Gebruik verlichting als afschrikmiddel

Verlichting kan op verschillende manieren worden gebruikt om inbrekers ’s nachts af te schrikken. Door beweging geactiveerde verlichting maakt het voor inbrekers moeilijk om onopgemerkt in te breken. En als je thuiskomt in het donker, kan het helpen om een ​​paar lampen aan te laten om je huis bewoond te laten lijken. Beperk het echter niet tot het licht in de hal, want dat kan een teken zijn dat je niet thuis bent voor slimme inbrekers. Lampjes op tijdschakelaars werken goed om de indruk te wekken dat er iemand thuis is als je langer dan een avond weg bent. Ook zou je gebruik kunnen maken van slimme verlichting, wat je net als bij slimme mobiele airconditioning in kunt schakelen met je smartphone.

 

Bewaar waardevolle spullen uit het zicht

Ga je een mobiele airco kopen? Dit apparaat kan duur zijn, maar helaas is het wel lastig om een mobiele airco 9000 BTU uit het zicht neer te zetten. Bij andere dure en waardevolle spullen moet je er wel voor zorgen dat je dit doet. Het zichtbaar hebben van tv’s, computers en andere waardevolle spullen voor voorbijgangers vergroot namelijk het risico op inbraak. Vergeet ook niet om portemonnees, auto- en huissleutels uit het zicht te houden. Inbrekers kunnen sleutels door een brievenbus haken en zichzelf vervolgens binnenlaten om alles uit je woning te halen.

 

Vergeet je tuin niet

Dieven voelen zich aangetrokken tot tuinhuisjes, schuren en garages omdat ze elke dag veel ongemarkeerde items bevatten die gemakkelijk te verkopen zijn. Bovendien worden ze vaak ontgrendeld of onbeveiligd achtergelaten door de huiseigenaar. Door de schuur op slot te doen en gereedschap, apparatuur en fietsen niet buiten te laten staan, verklein je het risico op diefstal van deze items.

 

Overweeg een alarm

Inbrekers willen niet gezien of gehoord worden, dus het afzetten van een alarm en het trekken van aandacht zal hen storen. Het is daarom zeker een goed idee om een alarm te installeren in je woning om zo een woninginbraak te voorkomen.

 

Foto's

Deel dit artikel