24 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 64 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend 24 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 64 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen acht besmettingen meer dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden twee besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Midden-Groningen (14). Zegt Oogtv.

De GGD meldde geen nieuwe sterfgevallen of ziekenhuisopnames bij het RIVM. Zondag meldde het Rijksinstituut nog een ziekenhuisopname van een inwoner van de gemeente Stadskanaal.

Landelijk lichte stijging

Landelijk vonden de GGD’en 2.275 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, zeventien meer dan gisteren. In totaal zijn 52 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan veertien op een IC. Het RIVM registreerde vijf overlijdens door COVID-19. Zondag meldde het RIVM geen nieuwe sterfgevallen.

Foto's

Deel dit artikel