Staking in UMCG begonnen; vijftig operaties uitgesteld

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – Dinsdag om middagnacht zijn FNV-leden van het UMCG begonnen met hun vierentwintig uur durende staking voor een betere CAO. Het ziekenhuis heeft daardoor vijftig operaties uit moeten stellen, zo meldden verschillende media.

De actie in het UMCG werd officieel afgetrapt om negen uur in de ochtend. Verschillende medewerkers togen naar de hoofdingang van het ziekenhuis met verschillende spandoeken en protestborden.

Later houden de stakende medewerkers nog een pubquiz rond de cao die ze graag willen voor hun sector. De dag wordt om vier uur ’s middags officieel afgesloten, maar de staking gaat door tot de komende middernacht. Zegt Oogtv.nl.

 

In het ziekenhuis zijn verschillende afdelingen gesloten, zoals de operatiekamers, radiologie, laboratoria en diverse verpleegafdelingen. Alle spoedeisende hulp, oncologie, hartbewaking en kraam-couveuseafdelingen draaien wel door.

De ziekenhuismedewerkers vragen met de staking om eerlijkere arbeidsvoorwaarden, zoals een fatsoenlijke loonsverhoging voor álle medewerkers en goede afspraken om de werkdruk te verlagen.

Foto's

Deel dit artikel