Politie Noord-Nederland haalt streefpercentage reactietijd niet

Deel dit artikel
RtvDrenthe.nl (Bron)

Het lukt de politie in dunbevolkte gebieden niet om in 90 procent van de noodgevallen binnen vijftien minuten na de melding aanwezig zijn. Terwijl dat wel het streven is. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid naar de inzet van politie bij noodhulp. Dit meldt RTV Drenthe.

Volgens de inspectie is de politie over het algemeen snel bij een melding, maar kan dat wel beter. De politie Noord-Nederland is in 81,6 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse. De streefwaarde van 90 procent wordt dus niet gehaald. Dat lukt overigens geen enkele eenheid. Midden-Nederland scoort met 89,7 procent het hoogst, Noord-Nederland en Zeeland met 81,6 procent het laagst. Wel lukt het in het Noorden om bij 90,5 procent van de meldingen er binnen twintig minuten te zijn.

Politie: percentages liggen genuanceerder

De politie stelt daartegenover dat de percentages genuanceerder liggen. ‘In sommige gevallen wordt er bewust voor gekozen om niet eerst ter plaatse te gaan, maar prioriteit te geven aan acties om verdachten aan te houden. Het meten van het moment ’ter plaatse’ is niet in alle gevallen het juiste criterium.’ De inspectie benadrukt dat het gaat om een streefwaarde, geen norm. Die vindt dat de uitzonderingen verdisconteerd zijn in het streefpercentage van 90 procent.

Tekst en bron Rtvdrenthe.nl

Foto's

Deel dit artikel