RIVM: ’36 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 84 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

Volgens het RIVM zijn er, tussen maandag en dinsdagmiddag, 36 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. In de rest van de provincie werden nog eens 48 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend.

In de gemeente Groningen werden drie besmettingen minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden 24 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeentes Midden-Groningen (7) en Westerwolde (7).

Een inwoners van de gemeente Het Hogeland werd opgenomen in een ziekenhuis vanwege COVID-19. Er werden geen nieuwe sterfgevallen geregistreerd. Maandag maakte het RIVM ook melding van één ziekenhuisopname in Groningen.

Landelijk
Landelijk meldt het RIVM 2.504 nieuwe besmettingen, 79 meer dan gisteren. 89 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan twintig op een IC. Bij het RIVM werden elf overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag vier.

Foto's

Deel dit artikel