Brand in motorcompartiment van auto snel geblust

Deel dit artikel
Foto's: Joey Lameris - 112Groningen.nl

Op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de rand van Lewenborg is woensdagmiddag brand ontstaan in een personenauto.

De Groninger brandweer ontving omstreeks twintig voor drie de melding van de autobrand waarop een tankautospuit ter plekke werd gestuurd. Omdat de brandweer op dat moment op een locatie elders in de stad was, reed een hoogwerker ook mee naar de melding.

Op de parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de Klinkerstraat had korte tijd brand gewoed onder de motorkap van een personenauto. De automobiliste zag rook onder de motorkap vandaan komen en alarmeerde de brandweer.

Brandweerlieden hebben een nacontrole gedaan bij het motorcompartiment van de wagen. De brandweer heeft de brand, die bij aankomst al bijna gedoofd was, nageblust met een straal hoge druk. Aan het motorcompartiment van de auto is door de brand forse schade ontstaan.

Een bergingsbedrijf moest ter plaatse komen om de auto weg te slepen. Wat de oorzaak van de brand is geweest is niet bekend. Vermoedelijk is kortsluiting de boosdoener geweest.

Foto's

Deel dit artikel