Veilig op kamers in Groningen, brandweer geeft tips

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Brandweer Groningen

Studeren in Groningen is natuurlijk een feest! En al helemaal wanneer je dan ook nog op kamers gaat wonen! Toch zijn er zaken die ervoor kunnen zorgen dat het feest een stuk minder groot wordt.

Om die kans zo klein mogelijk te maken willen we je een paar zaken meegeven. Bijvoorbeeld hoe je je kamer en huis zo (brand)veilig mogelijk kunt maken. En als er dan toch brand ontstaat (dat kun je nou eenmaal niet uitsluiten) hoe kom je dan veilig buiten? Op deze pagina lees je een aantal handige tips.

Denk om drie dingen
Wij komen helaas regelmatig met gillende sirenes bij studentenhuizen aan. Bijvoorbeeld aan de Warmoesstraat in Groningen een paar jaar geleden. Een studentenkamer op de eerste verdieping stond in brand en zorgde voor veel rook. De aanwezige studenten zijn er gelukkig goed vanaf gekomen. De volgende drie dingen zijn het belangrijkste om te weten en te regelen.

• Rookmelders redden levens! Plaats werkende en gekoppelde rookmelders in alle studentenkamers en in de hal.
• Hé, doe de deur dicht! Doe de binnendeuren zoveel mogelijk dicht, dat vertraagt de rookverspreiding en brandontwikkeling en geeft meer tijd om veilig te vluchten.
• Niet groter dan een voetbal! Met blusmiddelen binnen handbereik kun je die brand misschien wel blussen. Is de brand groter dan een voetbal? Maak dan dat je veilig buiten komt en bel daarna 112.

Wil je meer weten over veilig op kamers wonen? Bekijk dan het brandveiligheidsoverzicht.

Foto's

Deel dit artikel

Social media