’28 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 63 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 28 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 35 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met dertig infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden 28 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

In de gehele provincie heeft het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames of overlijdens geregistreerd. Donderdag maakte het RIVM nog melding van één nieuwe ziekenhuisopname in de provincie Groningen.

Landelijk opnieuw meer infecties
Landelijk vonden de GGD’en 2.718 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 104 meer dan donderdag.  86 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan dertien op een IC.  Het RIVM registreerde zes overlijdens door COVID-19. Donderdag meldde het RIVM nog zeven sterfgevallen.

Naweeën van storing op woensdag
De besmettingscijfers in Groningen liggen een stuk lager dan die van donderdag. Dit is mogelijk een nawee van een storing bij het RIVM, die woensdag plaatsvond. Door de storing kwamen er op die dag minder besmettingen binnen bij het Rijksinstituut. De gemiste besmettingen zijn hoogstwaarschijnlijk donderdag bij de besmettingscijfers opgeteld, waardoor het verschil met vrijdag groot uitpakt.

Foto's

Deel dit artikel