26 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 43 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend 26 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 43 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen drie besmettingen meer dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden twaalf besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Het Hogeland (5).

De cijfers van maandag en de verschillen met zondag geven mogelijk een vertekend beeld over het verloop van de besmettingen gedurende de week. Zondag meldde het RIVM een storing, waardoor de cijfers lager uitvallen.

Er werd één nieuwe ziekenhuisopname gemeld uit de provincie Groningen. Deze persoon is eveneens afkomstig uit de gemeente Het Hogeland.  Zondag meldde het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen door COVID in Groningen.

Landelijk
Landelijk vonden de GGD’en 2.077 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 215 minder dan gisteren. In totaal zijn 71 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan negentien op een IC. Het RIVM registreerde twee overlijdens door COVID-19.

Foto's

Deel dit artikel