23 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; één sterfgeval in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 23 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 48 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 21 infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden twee besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

In de provincie werd één nieuwe ziekenhuisopname geregistreerd. Deze persoon is afkomstig uit de gemeente Westerkwartier. In dezelfde gemeente werd ook een COVID-gerelateerd sterfgeval gemeld.  Donderdag meldde het RIVM geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames in de provincie Groningen.

Landelijk
Landelijk vonden de GGD’en 2.951 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 451 minder dan donderdag. 90 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 24 op een IC. Acht mensen overleden aan COVID-19,  drie minder dan woensdag werden gemeld.

Foto's

Deel dit artikel