Brandweer wedstrijden in hartje van Winschoten

Deel dit artikel
Michael Huising & Chris Kranenborg & Redactie
Winschoten - Er werd gestreden in de klasse 112. Bij de klasse 112 moet men denken aan brandbestrijding met zowel hoge als lage druk of één daarvan, hulpverleningswerkzaamheden, maar ook een chemicalien-inzet behoort tot de mogelijkheden.

In Winschoten betrof het een ongeval in een garage, waarbij in een van de voertuigen de gastank in brand vloog. Door de klap van het ongeval werd een vrouw gespietst met haar been aan een stang in de muur. Een man die het allemaal zag gebeuren zat totaal verward op een bankje in de garage. Ook het portofoon verkeer met Johan & Jaap van de meldkamer centralisten was zeer van belang.

 

Aan de deelnemende korpsen de taak om het incident volgens het boekje af te handelen, brandweer Veendam slaagde hier uiteindelijk het beste in, op de 4de plaats eindigde ploeg 2 van brandweer Delfzijl, op de 6de plek brandweer Appingedam en op de 7de plek brandweer Bierum.

 

 

Succes van wagenborgen op de TS-HD baan. 

Evenals de afgelopen jaren deed ook dit jaar brandweer Wagenborgen weer mee met de brandweerwedstrijden, georganiseerd door het ABWC. Dit jaar werden ze ingedeeld op de HD-wedstrijdbaan. Hun beurt was om kwart voor tien. 

 

De scène speelde zich af in de oude LTS. Het pand was gekraakt en er waren nog drie krakers aanwezig. Bij aankomst stond één van de krakers buiten en gaf en kon aangeven dat er nog personen in het pand zouden zijn. De slachtoffers werden allemaal gevonden en ook de brandhaarden werden geblust. Daarna kon het pand worden geventileerd en naverkend. Toen dit was gebeurd, pakte brandweer Wagenborgen in en was de inzet voorbij. 

 

Dit alles gebeurde onder toezicht van de juryleden, die de aanvalsploeg, waterploeg, pompbediende en de bevelvoerder een beoordeling gaven. 's avonds was de prijsuitreiking in de nieuwe kazerne van brandweer Winschoten. Met een totaalscore van 1476 punten eindigde brandweer Wagenborgen op de 1ste plaats ! Op de 8ste plek eindigde ploeg 1 van brandweer Delfzijl.

 

 

 

(Tekst: 112Delfzijl.nl)

 

 

Foto's

Deel dit artikel