Groninger speelfilm Reporter in première

Deel dit artikel
Joey Lameris 112Gr. & Roelard Smit brw Groningen
Groningen - Vrijdagavond om 20:15 uur ging bij Wolff bioscopen de Groninger speelfilm Reporter in première. De brandweer was volop aanwezig.

De film gaat over een hobby fotograaf die een grote fascinatie heeft voor de hulpdiensten . (soort 112Groningen maar dan anders en met een fictief bedacht verhaal) In werkelijkheid gaat het gelukkig heel anders laat ik u hierbij weten. Het is niet echt realistisch met de werkelijkheid aldus meerdere gasten die we vroegen.

 

In de film raakt de oudere 112fotograaf  de kluts helemaal kwijt. Deze rol wordt gespeeld door Albert Secuur. De tweede hoofdrol is voor de twaalfjarige Merlijn Mekkering.

 

De film is mede tot stand gekomen door de hulpdiensten van Groningen en is opgenomen in verschillende wijken van de stad . In juni draait de film(100 minuten) Reporter op het internationaal Filmfestival IFF Moskou. Vrijdag werd er al aandacht aan besteed in o.a het dagblad.

 

112Groningen.nl is zelf verder nooit benaderd(telefonisch) voor info. Toch vinden wij het leuk dat zo`n film gemaakt is, alhoewel de werkelijkheid heel anders is dan zij schetsen in die film. In werkelijkheid zijn het voor 90% hobby-isten die graag foto`s maken en geinteresseert zijn in de hulpdiensten maar zeker niet doorslaan hoe ze in de film laten zien. 

 

De reacties van de gasten waren ook wisselend zoals bij de meeste films, de 1 vond het leuk de ander vond het een bijzonder verhaal. Het is onbekend als de film nu ook echt draait in de bioscoop voor iedereen. Wij namen een kijkje. Het was een geslaagde avond.

 

 

Site Wolff

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel