Aantal forse buitenbranden in Oost-Groningen

Deel dit artikel
Redactie, Martin Baar & Mélarno Kraan 112Gr.
Oost-Groningen - Tijdens de jaarwisseling waren er zoals gewoonlijk veel buitenbranden. Zo ook in de regio Oost-Groningen waar de brandweer meerdere malen werd ingezet.

Nog voor de jaarwisseling waren er onder andere vreugdevuren in Heiligerlee, Winschoten, Scheemda en Bellingwolde.

 

In Heiligerlee op de Nassaulaan stond er een grote bult met onder andere een auto en diverse banden in brand. De brandweer van Winschoten heeft alles geblust, waarna de gemeente de afgebrande resten heeft meegenomen.

 

Op de Boslaan in Scheemda was een vreugdevuur. Na een melding over rook op de A7 en op last van de politie werd het vuur door de brandweer gedoofd.

 

De brandweer van Bellingwedde werd gealarmeerd voor een buitenbrand op de Westersingel in Bellingwolde. Na het blussen van het kleine vuurtje konden ze vervolgens direct doorrijden naar de Middensingel waar eveneens een buitenbrandje woedde. De gemeente heeft in beide gevallen de resten meegenomen.

 

In Winschoten was op de Zaanstraat een buitenbrand bij een woning in aanbouw. Tijdens het blussen van de brand laaide het vuur desondanks flink op. De brand was echter snel onder controle waarna de brandweer snel terug kon naar de kazerne.

 

In de regio waren nog meer diverse branden waarvan enkele elders op de website te vinden zijn.

Foto's

Deel dit artikel