Gelukkig & gezond 2014 gewenst namens 112Groningen.nl (4x Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver & Rutger Loer verslag & Michel Eising & Mike Molenhuis
Groningen - (incl. ME video Hoogkerk) Traditie, ook dit jaar weer feest bij het Jozef Israelplein in Groningen.

Veel studenten komen voor het grote nieuwjaarsvuur, wat daar elk jaar is. Men staat er gezellig omheen met een hapje en een drankje. Wij maakten de volgende reportage vannacht om 01:45 uur.

 

 

57 aanhoudingen

 

 

De brandweer van de Veiligheidsregio Groningen is tijdens de jaarwisseling in de provincie Groningen druk geweest met het blussen van vele buitenbrandjes, maar grote incidenten zijn uitgebleven. In totaal moest de brandweer 120 keer in actie komen voor buitenbranden. Het totaal aantal meldingen waarbij inzet van de brandweer nodig was kwam uit op 149. 49 keer voor de stad Groningen. De overige inzetten waren in de rest van de provincie. De sfeer was gemoedelijk en de brandweermensen zijn niet belemmerd tijdens hun werkzaamheden.

 

Met name in Hoogezand, Delfzijl, Oldambt en Stadskanaal moest de brandweer geregeld in actie komen om buitenbrandjes en vreugdevuren te blussen. Ook in de stad Groningen was dit het geval. In de stad Groningen en Hoogezand waren in totaal zes autobranden.

Op Oudjaarsdag veroorzaakten met vuurwerk spelende kinderen brand in een woning aan de Paulus Potterstraat in Hoogezand. Er ontstond forse schade. Ook een naastgelegen woning raakte beschadigd. Het vuur is ontstaan onder een buitenafdak waar de kinderen vuurwerk afstaken. De brandweer had het vuur binnen een kwartier onder controle.  

 

Op Oudjaarsavond om 22.35 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een leegstaande rijtjeswoning aan Harm Heijeslaan in Nieuwe Pekela. Binnen korte tijd was het vuur onder controle. De brandweermensen hebben een kat uit het huis gered. De oorzaak van de brand is onbekend.

 

Een vuurpijl veroorzaakte rond 00.30 uur een flinke woningbrand in Winschoten. De brandweer zette twee tankautospuiten en een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Er ontstond forse schade aan het dak en de zolder van het huis.

 

Aan de Dillelaan in Onstwedde brandde een schuur af. De brandweer kon nog maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woning.

 

Iets voor 02.00 uur kwam er een melding binnen van een brand in basisschool De Swoaistee in de stad Groningen. De brandweer heeft een verkenning gedaan maar niets aangetroffen.

 
 
Bij een school aan de Kiel in Lewenborg was rookontwikkeling vannacht, dit bleek folie op de ramen. Loos alarm.
 
 

 

Persbericht brandweer

 

 

Oogtv beelden

 

Youtube

 

Telegraaf

 

Wij wensen u een gezond & veilig 2014 toe.

 

 

De tweede video is woensdagmiddag gemaakt in de stad, allerlei rommel wat overbleef na een nacht feesten.

en foto`s vannacht in Hoogkerk.

 

 

Foto's

Deel dit artikel