100 jaar militaire luchtvaart in Nederland ‘de tijd vloog’

Deel dit artikel
Mélarno Kraan 112Gr.
Volkel - Het aantal bezoekers van de Luchtmachtdagen tikte zaterdagmiddag de 220.000 aan. Zaterdag alleen al kwamen 150.000 belangstellenden naar Vliegbasis Volkel.

Ondanks enkele verstoppingen op de wegen naar de Brabantse basis, zijn beide dagen zonder noemenswaardige problemen verlopen. 100-jarig jubileum. Ook de fikse regenbui rond het middaguur bleek het publiek niet af te schrikken. Toen het na de middag weer droog en zonnig werd, bleven de bezoekers komen.

 

De luchtmacht kijkt terug op een geslaagde viering van het 100-jarige jubileum van de Nederlandse militaire luchtvaart. Naast de spectaculaire vliegshows waren er op het publieksterrein veel verschillende toestellen te bewonderen, zoals de F-104 Starfighter van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLHV).

 

Onder het belangstellende publiek bevonden zich ook bekende gasten. Zo waren reservekolonel Pieter van Vollenhoven en astronaut en oud-luchtmachtmilitair André Kuipers vandaag een groot deel van de dag aanwezig. De astronaut bezocht onder meer het Apache Solo Display team. Kuipers: “Toen ik bij de luchtmacht kwam vierde dat krijgsmachtdeel haar 75-jarige jubileum. Nu vieren we een eeuwfeest.”

 

De Luchtmachtdagen zijn volgend jaar op Vliegbasis Gilze-Rijen op 20 en 21 juni. Volgend weekeinde laat Defensie zien wat ze op maritiem gebied in huis heeft. Tijdens de Marinedagen in Den Helder.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel