Kids United Jubileumtoornooi 15 Juni 2013

Deel dit artikel
Persbericht
Groningen - Dit jaar viert Stichting Kids United haar tiende verjaardag. De voetbalclub voor kinderen en jongeren met een beperking verwelkomde afgelopen week het 80ste lid.

In 2003 begonnen met 4 kinderen en inmiddels uitgegroeid tot een prachtige club, waar bewegen en plezier hoog in het vaandel staan. Zelfs ouders staan te trappelen om op de woensdagmiddag weer naar sportpark Het Noorden te gaan om elkaar te ontmoeten.

 

Als een grote familie delen zij met elkaar de zorg voor hun kind, terwijl de kids genieten van de training gegeven door 12 vrijwilligers, waaronder 4 studenten van de opleiding Sport & Bewegen. Een bijzonder jubileumjaar is het wel. 10 kinderen waren uitgenodigd door ambassadeur CDK Max vd Berg om een wedstrijd te spelen voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima op landgoed Nienoord tijdens het koninklijk bezoek afgelopen 28 mei. Het koninklijk paar vertelde ons onder de indruk te zijn van de stichting. “In deze tijd contributievrij voetballen” vond de nieuwe koning bijzonder.

 

Koningin Maxima vond dat de kinderen er prachtig uitzagen in het FC Groningen-tenue. Aanstaande zaterdag 15 juni organiseert Kids United het Menzis Kids United jubileumtoernooi op het sportpark aan de Iepenlaan, waar ruim 200 kinderen en jongeren met een beperking het tegen elkaar opnemen. De teams komen uit de 4 noordelijke provincies. Het toernooi start om 10.15 uur. Tussen de wedstrijden is er genoeg te doen voor de kids. Een gatendoel, schotkrachtmeter en de penaltybokaal maken het toernooi compleet.

 

Ook is er een verlotingstafel met prachtige prijzen. En wie koffie drinkt kan terecht bij de taartentafel waar gebakjes voor 1 euro verkocht gaan worden. De prijsuitreiking is om 15.30 uur.

Foto's

Deel dit artikel