Vrouw(67) overleden bij ernstig ongeval op de A7 (Video)

Deel dit artikel
Marcel Klip 112hoogezand.nl
Sappemeer - Bij een ernstig verkeersongeval op de A7 is zaterdagavond een 67 jarige vrouw uit Hoogezand om het leven gekomen. Naar nu blijkt raakten zeven andere personen gewond bij het ongeval.

Verkeersongeval

 

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een ernstig verkeersongeval op de A7, ter hoogte van Sappemeer, in de richting van Groningen. De politie en hulpdiensten troffen op het wegvak een ravage en meerdere gewonde personen aan. Het bleek dat twee personenauto’s, door nog onbekende oorzaak, hard met elkaar in botsing waren gekomen. Uit een voertuig werden twee meisjes (12 en 14 jaar) en hun vader en moeder (40 en 39 jaar) uit Groningen met botbreuken, oogletsel en kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte bij het ongeval total-loss.

 

Uit het tweede voertuig werden twee mannen (63 en 68 jaar) en een 63-jarige vrouw uit Hoogezand met been- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 67-jarige vrouw uit Hoogezand overleefde het verkeersongeval niet en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Ook deze auto raakte total-loss.

 

Onderzoek VOA

 

De verkeersongevallenanalyse (VOA) verrichte uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zij heeft nog niemand van de slachtoffers kunnen horen en kan nog niets zeggen over de oorzaak van het ernstige verkeersongeval.

 

Verkeerschaos

Het wegvak tussen Sappemeer en Hoogezand werd geruime tijd voor het verkeer afgezet. Het verkeer werd via de parallelweg langs de A7 omgeleid. Daardoor ontstond er in de richting van Groningen geen file. Omdat de traumahelikopter een landing moest maken op de A7 werd de snelheid het verkeer op de andere weghelft door agenten eruit gehaald. Met een surveillanceauto met zwaailampen en rode lichten werd het verkeer gewaarschuwd. Een 51-jarige automobilist uit Sappemeer, die vermoedelijk was afgeleid, schampte de politieauto. Na een stuurcorrectie kwam de bestuurder in aanrijding met een Duitse automobilist uit Leer. Bij deze aanrijding raakten drie Duitse inzittenden licht gewond. Zij werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakten beschadigd. De politiewagen raakte licht beschadigd. Door deze aanrijding ontstond een lang file in de richting van Scheemda.

 

 

 

112Nederland

 

Dvhn

 

Foto's

Deel dit artikel