Kerstgedachte bij hulp aan jonge Est

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Goede samenwerking tussen politie, Makro, het consulaat van Estland en de Koninklijke Marechaussee leidde tot een mooie oplossing van een trieste situatie rond een 22-jarige man uit Estland.

Paniekaanval

 

Politieagenten troffen afgelopen zaterdag de Est aan in de omgeving van de Oostersluis in Groningen. De Est verbleef al drie maanden in ons land. Hij had een paniekaanval gekregen, waarna de jongeman met achterlating van zijn spullen in een sloot was gesprongen. Hierop werd de 22-jarige door agenten aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau. Dit omdat de man in geestelijke nood verkeerde. Na een gesprek met een psychiater mocht de man het arrestantencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen verlaten.

 

Hard werken

Hierop liep hij naar de Makro aan het Kattegat in Groningen om daar het pand binnen te gaan. De jongeman had het namelijk koud gekregen. In de groothandelzaak trok hij een dienstjas van de Makro aan. Op camerabeelden bleek vervolgens dat de jongeman niets verkeerds in de zin heeft gehad. Hij was hard aan het werk gegaan in het magazijn van het bedrijf en deed diverse schoonmaakwerkzaamheden. In elk geval werd vastgesteld dat de man niets uit de Makro had weggenomen. Daar deze situatie niet kon doorgaan, werd contact opgenomen met de politie. De Est werd weer meegenomen naar het politiebureau.

 

Oplossing

De agenten wilden dit keer voorkomen dat de man in zijn toestand de straat op moest. Zij wilden voor deze precaire situatie een oplossing vinden. Na contacten met de leiding van de Makro, het consulaat van Estland en de familie in Estland werd een prachtige oplossing gevonden. De Makro was bereid om het vliegticket van Amsterdam naar Estland te bekostigen. Ook regelde het bedrijf kleding voor de jongeman. Het consulaat regelde vervolgens dat de man op het vliegveld in Estland door familie zou worden opgevangen.

 

Naar huis

Dinsdagochtend werd de 22-jarige door agenten naar Schiphol gebracht. Daar werd hij door de Koninklijke Marechaussee naar de gate begeleid. De Est kon op deze manier herenigd worden met zijn familie en zodoende kerst vieren in zijn thuisland. De jongeman was zichtbaar dankbaar en blij over de geboden hulp.

 

 

Foto's

Deel dit artikel