Fors ongeval in Eelde betrof oefening

Deel dit artikel
M.Druppers, P.Koene en R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl en 112 Eelde.
Eelde - Donderdagavond rond 19.30 uur werd de brandweer van Eelde gealarmeerd voor een ongeval op de Machlaan in Eelde. Dit betrof een oefening.

Bij aankomst van de brandweer bleek er op de kruizing van de Burgermeester J.G. Legroweg met de Machlaan nabij het vliegveld Groningen Aiport Eelde een personenauto een groep hardlopers te hebben aangereden.

 

Op het zelfde moment werd er ook een ongeval gemeld op het terrein van KLM Flight Academy bij aankomst trof de politie een bijzondere situatie aan. Ter hoogte van de entree van het terrein was door nog onbekende oorzaak een busje van de weg geraakt, waarbij meerdere personen bekneld en gewond waren. De auto kon bij elke beweging door omstanders of slachtoffers kantelen. Een grote groep ongeruste scholieren wezen de agenten op nog een ongeval, waarbij een auto was gekanteld en tegen een gebouw tot stilstand was gekomen. Hierbij was ook brand uitgebroken in het gebouw waar volgens de studenten zich ook nog personen in bevonden. De studenten bemoeilijkte de werkzaamheden van de politie, omdat de hulpverlening zich na hun mening te lang op zich liet wachten. Na aanleiding van deze incidenten werd er groot opgeschaald naar Grip 2, waardoor naast diverse brandweerkorpsen, politie en ambulance's ook de Koninklijke Marechaussee, OVD-G en het SIGMA Team werden gealarmeerd. Een bestuurder van een van de voertuigen was na het ongeval gevlucht.

 

Hij werd door de Politie aangehouden in het centrum van Eelde. De slachtoffers werden op het terrein van de KLM Flight Academy verzorgt. De overige betrokkenden werden opgevangen in de bloemenveiling, waarbij zij slachtoffer hulp kregen aangeboden. Het was een oefening.

Foto's

Deel dit artikel