Ongeval op A7 nabij Beetsterzwaag

Deel dit artikel
Tino Broekstra 112Gr.
Groningen/ Drachten - Op de A7 net voorbij de afslag Beetsterzwaag, vond donderdagmiddag een ongeval plaats tussen een vrachtauto en een lijnbus.

Het ongeval kon ontstaan doordat de lijnbus uit moest wijken voor een personenauto. Een vrachtauto, geladen met bermgras, moest hierdoor krachtig op de rem. Toch was het niet te voorkomen dat ze elkaar raakten.

 

De bus begon door hierdoor te slingeren, kwam in de berm terecht waar een praatpaal werd geschampt. De chauffeur kon de bus weer op de weg krijgen. Door de correcties begon de bus dusdanig te slingeren dat die een paar keer bijna kantelde. Ruim 100meter verder kon de bus op de vluchtstrook tot stilstand worden gebracht. In eerste instantie leken er geen gewonden te zijn gevallen, maar later iwerd er alsnog een passagier uit de bus onwel. Deze is met een opnieuw opgeroepen ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook de vrachtauto kon op de vluchtstrook stoppen. De cahuffeur van de truck kwam met de schrik vrij.

 

Berger Broekhuizen uit Donkerbroek heeft de bus en de vrachtauto geborgen. Rijkswaterstaat heeft voor een veilige werkplek voor de hulpdiensten gezorgd. VOA heeft het ongeval in kaart gebracht. Rond 19:15 stond er nog altijd ruim 3km file maar was de weg zo goed als vrij.

Foto's

Deel dit artikel