Overval Zeeman 2010 opgehelderd

Deel dit artikel
Politie.nl/ archief Dennie Gaasendam
Oude Pekela - De politie heeft twee mannen aangehouden voor de overval op de Zeeman in Oude Pekela in 2010. Daarnaast werden drie mannen en twee vrouwen aangehouden voor inbraken en inbraakpogingen in Winschoten en Blijham.

Met de aanhouding van een verdachte uit Oude Pekela heeft de politie helderheid gekregen over de overval op textielwinkel Zeeman in april 2010 in Oude Pekela. Daarnaast worden de verdachten uit Oude Pekela, Winschoten, Heiligerlee en Stadskanaal verantwoordelijk gehouden voor drie inbraken, drie inbraakpogingen en heling.

 

 

Overval Zeeman

 

Een 26-jarige man uit Oude Pekela en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden verantwoordelijk gehouden voor de overval op textielwinkel Zeeman op vrijdag 9 april 2010. Zij kwamen rond kwart voor drie ‘s middags gewapend via de achterzijde de winkel binnen. Een van de mannen bedreigde een medewerkster met een mes. De andere man sprong over de balie en deed een greep in de kassa. De mannen verlieten de zeeman met een onbekende hoeveelheid geld.

 

Inbraken en inbraakpogingen

 

De 26-jarige man die betrokken was bij de overval wordt ook samen met twee andere mannen in de leeftijd van 20 tot en met 24 jaar verdacht van drie inbraken en drie pogingen tot inbraak. Eind juni braken zij in bij een dierenspeciaalzaak, een APK-station en een autobedrijf in Blijham. Bij een Sportzaak, een Chinees restaurant en een voetbalkantine in Beerta bleef het bij een poging. Bij de inbraak namen zij diverse goederen weg, waaronder geld, een laptop, een navigatiesysteem visgerei. De twee vrouwen van 24 jaar worden verdacht van heling. In hun woning werd een aantal van de goederen aangetroffen.

 

 

 

Verdachten in beeld

 

Het onderzoek naar de overval in 2010 werd destijds direct opgepakt door het crimeteam in Winschoten. Door nieuwe informatie is het onderzoek heropend door het Roof Coördinatie Team van het district Midden/Oost. Tijdens het onderzoek kwamen de verdachten in beeld en hun betrokkenheid bij de inbraken en de pogingen daartoe.

 

Openbaar Ministerie

 

De politie heeft het onderzoek bijna afgerond. Het proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel