Grote brand verwoest slagerij Van Dijk (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver & B. Radema & P. wind
Groningen - (brandweergroningen.nl) Een brand heeft in de ochtend van 18 juli grote schade aangericht in drie panden aan de Steentilstraat in de stad Groningen.

De brand ontstond rond 07.00 en werd gemeld als dakbrand. In het pand woonden enkele studenten en er was een slagerij gevestigd. De brandweer van de Stad was snel ter plaatse, maar kon moeilijk bij de brandhaard komen. Een binnenaanval werd snel afgebroken omdat dit vanwege de veiligheid niet meer verantwoord was. De brand verspreidde zich naar de twee naastgelegen panden, die hoofdzakelijk leegstaand waren.

 

Ondertussen werd het hele blok met woningen ontruimd. De ruim dertig bewoners werden allereerst opgevangen op het politiebureau aan de Rademarkt. Daarna werden ze overgebracht naar cultureel centrum Oosterpoort. De meeste mensen kunnen weer terug naar hun eigen woning.

Rond 11.00 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De technische recherche van de politie doet oorzaak naar de brand.

Bewoners die informatie willen over de opvangmogelijkheden, kunnen terecht bij de huiseigenaren. Die zijn door de gemeente geïnformeerd. Voor meer informatie kunnen mensen tot vanavond 19.00 en daarna tijdens kantoortijden terecht bij de gemeente Groningen op het nummer (050) 367 7000.

Inpandig is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

 

 Nos (12:00 uur)

 

Telegraafvideo

 

Rtvnoord

 

Dichtbij

 

112Nederland

 

Noordernieuws

 

Tv Noord

 

 Facebook van Van Dijk

Foto's

Deel dit artikel