Man aangehouden voor brandstichting Winschoten

Deel dit artikel
Politie.nl
Winschoten - Met de aanhouding van een 39-jarige man uit Winschoten denkt de politie een brandstichting uit 2007 te hebben opgelost. Het incident vond plaats op 7 augustus 2007 in de woonplaats van de verdachte.

Tijdens het rechercheonderzoek naar meerdere branden in Winschoten, kreeg de politie informatie over deze “oude brand”.

Wat was er gebeurd?

 

Op 7 augustus 2007 woedde een brand in een leegstaande woning in de Blijhamsterstraat in  Winschoten. De woning brandde samen met een naastgelegen pand geheel uit. Omdat de politie destijds vermoedde dat er een zwerver in dit leegstand pand verbleef deed de technische recherche en speurhonden een onderzoek in en om deze afgebrande woningen. Er werd geen stoffelijk overschot gevonden. De zwerver kwam kort na de brand ineens weer in beeld.

 

Evacuatie

 

Tijdens de brand moesten alle omliggende percelen, waaronder een tehuis, ontruimd. In dit tehuis verbleven toen 21 zeer hulpbehoevende bejaarden. De evacuatie, even na middernacht, werd uitgevoerd door politiemensen, personeel van het tehuis en de ambulancedienst. De bejaarden moesten letterlijk van hun bed worden gedragen om hen in veiligheid te brengen. Door het snel ingrijpen van de brandweerkorpsen van  o.a.Winschoten, Scheemda en Pekela heeft men toen kunnen voorkomen dat een groot gedeelte van het centrum van Winschoten in vlammen opging. Er was wel schade ontstaan aan omliggende panden door de enorme hitte die deze brand met zich mee bracht.

 

Verdachte

 

De politie kwam de brandstichter tijdens het onderzoek naar de meerdere branden in Winschoten op het spoor. De verdachte, een veelpleger, was eind december 2011 vrijgekomen na een “veelpleger detentie maatregel” van twee jaar. Hij werd op 9 januari 2012 aangehouden. De Winschoter beriep zich tijdens verhoor op zijn zwijgrecht. Na verhoor werd hij in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd.

 

Beslissing

 

Het onderzoek is volledig afgerond. De politie heeft dossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachte gaat gebeuren.

Foto's

Deel dit artikel