Woningoverval vanavond op tv

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Zowel Opsporing Verzocht van de AVRO als de late editie van Hart van Nederland van SBS6 besteden op dinsdag 17 januari aandacht aan de overval op een 37-jarige vrouw uit Groningen.

Zij werd vorig jaar, op dinsdag 8 maart 2011, in haar woning in de Oppenheimstraat in Groningen overvallen. Twee onbekende mannen drongen omstreeks 13:00 uur het pand binnen. Ze eisten vrijwel direct geld van de vrouw. Hierbij werd zij door de daders zwaar mishandeld. Zij liep onder andere een kaakfractuur op. Nadat het slachtoffer een geldbedrag had afgegeven werd zij vastgebonden en bedwelmd. De overvallers zijn vanaf de Oppenheimstraat vermoedelijk gevlucht in de richting van of de Korreweg of de Reigerstraat. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de overvallers mogelijk bekend zijn of waren met de wijk Emmerhout in Emmen.

 

 

Signalement overvallers

 

Een van de mannen is een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud en is ongeveer 1.75 mtr groot. Hij heeft een normaal postuur, kort lichtblond haar, een bol bleek gezicht met grote ronde ogen. Hij droeg die middag een grijs glimmend ski-jack, een spijkerbroek en grijze gympen.

De tweede overvaller is ook een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk. Hij is tussen de 25 en 30 jaar oud en vermoedelijk iets kleiner dan de andere man. Hij heeft een slank postuur en een erg bleek gezicht met donkere wenkbrauwen. Hij droeg die middag een pruik met donker haar in laagjes. Hij droeg een opvallende geruite driekwart jas met rode, witte, blauwe en zwarte blokken van ongeveer 3 cm breed.

 

 

Uitzending Opsporing Verzocht en Hart van Nederland

 

 

Opsporing Verzocht is dinsdag 17 januari te zien op Nederland 1 omstreeks 21.30 uur. De herhaling is te zien op woensdag 18 januari op Nederland 2 omstreeks 11.15 uur. De late editie van Hart van Nederland is te zien op SBS6 omstreeks 22.30 uur.

 

Getuigen

 

De politie doet nog steeds onderzoek naar deze zaak en is op zoek naar getuigen die zij nog niet hebben gesproken. Weet u meer over deze zaak? Neemt u dan contact op met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

Foto's

Deel dit artikel