Blikseminslag zorgt voor brand in twee woningen (Video)

Deel dit artikel
Annen - Zondagavond om 18.30 uur sloeg tijdens noodweer de bliksem in, in een woning aan de Strengakkers in het Drentse Annen. Door de blikseminslag vloog de nok van de woning in brand. De brand verspreidde zich via de dakcontructie vervolgens naar de buren die niet thuis waren.

Toen de brandweer arriveerde was de brand kort uitslaand. Omdat ook in de woning ernaast brand woedde werden meer voertuigen opgeroepen om de brand te bestrijden. Naast de brandweer van Annen, kwamen ook korpsen uit Gieten en Veendam ter plaatse. Omdat van beide woningen de bewoners niet thuis waren werd een raam en een deur geforceerd om een binnenaanval uit te kunnen voeren.

Uiteindelijk door kordaat optreden wist de brandweer een grote brand met meer schade te voorkomen. Om er zeker van te zijn dat de brand ook echt uit was ging een hoogwerker met daarin twee brandweermannen omhoog om een aantal dakpannen te verwijderen. Beide woningen liepen forse schade op. Ook werd er nog een kleed over het dak gespannen om verdere schade door weersinvloeden te voorkomen.

Video volgt

Deel dit artikel