Brandweer wedstrijden in Gasselternijveen

Deel dit artikel
Gasselternijveen - Zaterdag 18 september werden er bij AVEBE in Gasselternijveen de jaarlijkse bedrijfsbrandweer wedstrijden gehouden, deze keer werd het georganiseerd door BBNoord in samenwerking met de bedrijfsbrandweer van AVEBE Gasselternijveen.

Elk jaar word er door de BBNoord een wedstrijd georganiseerd, hier voor wordt elk jaar een bedrijf gevraagd een locatie/object met scenario aan te leveren. Dit jaar was dat AVEBE locatie Gasselternijveen.

Het verhaal:

De brandweer kreeg een melding van een brand na explosie bij een loods, op het moment van aankomst komt er een persoon uit het brandende pand en roept: Doar is brand! en Mien kameroaden zit'n nog bin'n!  Hij werd al gauw opgemerkt door de brandweerlieden, die hem vervolgens probeerde uit te horen om informatie te krijgen. Wat niet iedereen gelijk op viel is dat hij met een deksel van een gasfles liep, dit gaf de hint dat hij een gehoorbeschadiging had door de explosie.

Vervolgens konden de brandweerlieden naar binnen op zoek naar de brandhaard en slachtoffers.

1 van de 2 slachtoffers lag in een grotere hal om hulp te roepen waar eveneens een brandhaard was, achter in die zelfde hal bevond zich een kantine met een 2e slachtoffer. Van uit deze hal was er nog een doorslag naar de naast gelegen ruimten en naar de zolder toe.

Deel dit artikel