Brandweer oefent in de Marnehuizen (Video)

Deel dit artikel
Marnewaard - Deze week werd er voor de 3e keer een oefenweek georganiseerd voor de brandweer medewerkers uit rayon West Groningen. Deze vond plaats in het oefendorp van defensie in de Marnewaard, gemeente De Marne.

Iedere dag waren ongeveer 30 medewerkers van de korpsen Leek, Marum, Grootegast, Zuidhorn, Grijpskerk, Oldehove, Winsum, Baflo, Zoutkamp en Wehe den Hoorn, die 5 incidenten beoefenen.

De incidenten zijn een woningbrand waarbij een brand bestreden moet worden en een slachtoffer gered wordt van de bovenverdieping, een ongeval met gevaarlijke stoffen waarbij een persoon die een vloeistof over zich heeft gekregen van deze vloeistof ontdaan moet worden voor transport naar het ziekenhuis, een hulpverleningsoefening waar een persoon uit een auto die op het dak ligt bevrijdt moet worden, het stabiliseren van een grote container zodat er veilig aan een auto gewerkt kan worden die er onder ligt en een inzet waarbij personen uit een gebouw bevrijdt moeten worden, het gebouw is alleen via het (schone) riool bereikbaar. Na elke inzet wordt er een evaluatie gehouden met de deelnemers en ervaringen gedeeld.

Het doel van deze dagen is de kennis van de medewerkers uit te breiden en het beoefenen van niet alle daagse incidenten. Vandaag is de laatste groep.

 

(foto`s en film van donderdagmiddag tijdens een pers-tour)

 

 

Noord

Deel dit artikel