Groot buurtonderzoek na nieuwe brand (Video)

Deel dit artikel
Mark Redmeyer & Erwin Dijkman
Winschoten - Afgelopen nacht is er opnieuw brand gesticht in Winschoten. In een leegstaande woning aan de Hofstraatlaan in Winschoten is via de brievenbus brandgesticht.

Een alerte buurtbewoner ontdekte de brand en heeft deze geblust, waardoor erger is voorkomen. De politie doet daar vanochtend buurtonderzoek.

Maatregelen

 

Politie, justitie en gemeente doen er alles aan om de veiligheid van de inwoners van Winschoten te waarborgen. Zo is er extra toezicht en worden camera’s geplaatst. De branden hebben al langere tijd de aandacht van de politie. Een speciaal rechercheteam heeft onder anderen beschikbare informatie geanalyseerd en getuigen gehoord. Ook wordt beschikbaar beeldmateriaal uitgekeken. Daarnaast neemt de politie ook maatregelen die niet met het grote publiek gedeeld kunnen worden. Hoe dan ook is het doel het stoppen van de branden en het pakken van de daders.

 

 

Getuigen gezocht

 

De politie doet een beroep op een ieder die meer informatie heeft over de brandstichtingen of de veroorzaker(s) daarvan, om dit te melden bij de politie. Ook mensen die kort na het ontstaan van een brand foto- en/of filmmateriaal hebben gemaakt, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via hetlandelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

 

 

Burgernet

 

In voorkomende gevallen wordt ook Burgernet ingezet om het publiek te betrekken bij het stoppen van de branden.Om Burgernet-acties zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk dat een groot deel van de bevolking is aangesloten. U kunt zich voor burgernet aanmelden via www.burgernet.nl. Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen.

 

Weblog

 

Tv Noord

 

Dichtbij

 

Telegraaf

Foto's

Deel dit artikel