Brandweer ‘Pekela’ bezoekt Feuerwehr Dresden.

Deel dit artikel
ingezonden
Pekela - Vrijdag 29 september bracht brandweer Pekela een bezoek aan de brandweer in Dresden.

Eens per 2 jaar gaan 11 van de 30( de rest van de brandweerlieden blijven achter om de dekking in Nieuwe en Oude Pekela te garanderen) brandweerlieden en aanhang op reis, 2 jaar terug was het de brandweer Parijs en nu was het de beurt aan Dresden. Dresden heeft een inwoner aantal van 550000 inwoners, kent 5 beroepskorpsen en nog een 22 tal vrijwilligerskorpsen. Dresden is opgesplitst in vijf sectoren, midden, noord, oost, zuid en west. 5 onvoorstelbaar grote kazernes. Allen met eerste lijns uitruk. 2 x TS, 1 x RV, 1 x Gruppenfuhrer (OVD) en 1 x HOVD. In de eerste lijns uitruk ook een voertuig die alle beesten in nood en dood uit de stad helpen of afvoeren.

 

Tevens worden er met dit voertuig ook bijen nesten verwijderd en aan imkers gegeven (op inschrijving). Verbazingwekkend was eigenlijk dat Dresden geen duikers heeft ondanks het vele water. Brandweer Leipzig is de eerst aangewezen brandweer met duikers. Voor bergingswerkzaamheden te water wordt de politie ingeschakeld. Ook verzorgd de brandweer Dresden de rettungsdienst (ambulance). Deze is gelijk waardig aan de Nederlandse ambulances. Ook de uitvoering komt overeen met de Nederlandse ambulancedienst. Deze medewerkers doen intubaties, infusietherapie, I.O. botboor e.d. zonder Notartz. De Notartz wordt ingezet vergelijkbaar met de Nederlandse MMT’s voor sedatie, ernstige beknellingen, neuro trauma e.d.

 

De diensten die gedraaid worden zijn 24 uursdiensten, 2 per week. Voor een aantal medewerkers bestaat de dienst uit 12 uur op de ambulance en 12 uur brandweerdienst. Op de locatie waar wij een bezoek brachten komt een nieuwe Rettungsdienst en Feuerwehr meldkamer met een Kreis (provincie) functie. Als blijk van de gastvrijheid kreeg de feuerwehr Dresden een beeldje aangereikt door de bezoekende crew van brandweer Pekela. Al met al was dit een geslaagd bezoek !

Foto's

Deel dit artikel