Zwaargewonde bij brand in Kruisstraat

Deel dit artikel
Foto's: Jelle Krijthe/112Gr./A.Suurhoff
-

Groningen – Bij een brand in een portiekwoning aan de Grote Kruisstraat in Groningen is zaterdagavond een vrouw zwaar gewond geraakt. Om 18.53 uur werd de brand gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een autoladder. Toen duidelijk werd dat de bewoonster nog binnen was, werd opgeschaald naar een middelbrand en werd een extra tankautospuit van de post Vinkhuizen gealarmeerd. Politiemensen die als eerste ter plaatse waren, hadden van de buren te horen gekregen dat de bewoonster nog binnen was. Agenten hebben de vrouw uit de brandende woning kunnen halen. Ze is met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis overgebracht. Een politieman en een buurvrouw zijn in verband met het inademen van rook ter plaatse door ambulancemedewerkers onderzocht.

De Groninger brandweer had de felle binnenbrand snel onder controle. Om 19.28 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De woning brandde volledig uit. De brandweer heeft de portiek en de naastgelegen woningen geventileerd. De buren konden daarna naar hun woningen terugkeren.
De Technische Recherche van Regiopolitie Groningen heeft de oorzaak van de brand in onderzoek.(www.brandweergroningen.nl)

Foto's

Deel dit artikel