Veel rookontwikkeling bij plafondbrand in Groningen

Deel dit artikel
Foto's: Jelle Krijthe/ 112Gr./Jos Keller
-

Groningen – Vermoedelijk door kortsluiting in de plafondverlichting is zaterdagmiddag rond 12.45 uur brand ontstaan in een woning aan de Oosterstraat in Groningen. Volgens de melder was er sprake van een behoorlijke rookontwikkeling. De brandweer van de stad rukte uit volgens de middelalarmprocedure. Dit is standaard voor brandmeldingen in de binnenstad, vanwege de dichte bebouwing en oude panden. Er wordt dan direct een extra tankautospuit ingezet.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, had de politie de drukke Oosterstraat reeds afgezet. De bewoner had eerst zelf proberen de brand te blussen, maar was uit voorzorg door de politie naar buiten gebracht. Er raakte niemand gewond.
De Groninger brandweermensen hadden het brandje na ongeveer tien minuten onder controle. Een deel van het plafond is door de brand vernield. De woning liep tevens wat rook en waterschade op. Na ruim een half uur kon de brandweer inpakken en werd de Oosterstraat weer vrijgegeven.(www.hulpverleningsdienstgroningen.nl/bron)

Foto's

Deel dit artikel