Opnieuw bermbranden in Wildervank(Video)

Deel dit artikel
Wildervank - Zaterdag aan het einde van de middag werd brandweer Veendam opgeroepen om een buitenbrand te blussen langs de N33.Vlak voor de afslag Stadskanaal stond ongeveer 50 meter berm in brand.

Het verkeer ondervond nogal wat hinder door de forse rookontwikkeling en de vlammen die af en toe over het wegdek trokken.

De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen met behulp van vuurzwepen en een straal hogedruk. Mogelijk is een sigaret de oorzaak van de brand maar dit kon niet bevestigd worden.

 

 

Wildervank- Vannacht rond 03.00 uur werd de brandweer van Veendam opgeroepen voor strobalen in de brand langs de N33 t.h.v Wildervank. Ter Plaatse stond een behoorlijke stapel balen in brand. De bult stond reeds volledig in brand. Omdat er verder geen gevaar voor de omgeving was, is besloten om de bult te laten uitbranden. Wel werd voor de zekerheid het talud van de N33 nat gemaakt om te voorkomen dat het vuur hier op over zou slaan. De volgende morgen rond 07.30 uur was de bult al grotendeels opgebrand.

Wildervank – Voor de vierde keer dit weekend moest een Tankautospuit van de Veendammer brandweer uitrukken voor branden die vermoedelijk zijn aangestoken. Op het moment dat de autospuit bij deze branden staat is het niet of pas later  inzetbaar voor serieuze dingen waarbij mensen of dieren in gevaar zijn.

 

Vanmorgen rond 08.15 uur werd de brandweer van Veendam opnieuw opgeroepen voor een bermbrand langs de N33. 

Ter plaaste stond de berm t.h.v.  hectometerpaal 30,9  in de brand. Dit brandje was snel geblust. Vervolgens kon men doorrijden naar de hoek N33 met de Dalweg 12 richting Wildervanksterdallen. Ook hier stond een bult gras in de brand. Met twee stralen hoge druk en een aantal vorken was het vuur ook hier snel bedwongen. Hierna keerde de auto terug naar de kazerne om paraat te staan voor serieuze dingen.

 

 

 

Deel dit artikel