Jaarlijkse diploma-uitreiking in Hoogezand + Ongeval Kardinge

Deel dit artikel
Hoogezand - Vrijdagavond vond er in de kantine van de vrijwillige brandweer in Hoogezand de jaarlijkse diploma uitreiking (Keesfeest) plaats.

De avond werd rond 20:00 uur geopend door de commandant die een welkomstwoord sprak. Daarna werd de enige nieuwkomer bij de brandweer welkom geheten.

Henk Winter kreeg uit handen van locoburgemeester Roelof Stabler een oorkonde en een beeldje (verdeelstuk) voor zijn 25 jaar bij de brandweer van Hoogezand en de bedrijfsbrandweer van Avebe in Foxhol. M. Heemskerk en S. Rieks kregen hun diploma brandwacht. J.Boddeus, A. Hagels, N. Musch en A.v.d. Veen hebben in 2008 hun brandwacht eerste klas diploma gehaald. M. Bakker en A. Westerhof hebben in 2008 hun diploma brandweer chauffeur gehaald. A. Brommer heeft zijn certificaat verkenner gevaarlijke stoffen gehaald.

Nadat iedereen zijn diploma/certificaat had ontvangen, ging de avond verder met een toespraak van locoburgemeester Roelof Stabler. Rond 21:45 uur begon de grote brandweer quiz, met ondermeer de volgende vragen.

Welke ploeg heeft de minste uitrukken gehad (antwoord ploeg1)?

Hoeveel NAM locaties staan er in de gemeente (antwoord 4)?

Na vijftien vragen was het gelijk spel. Daarom moest iedereen het antwoord geven op de volgende vraag.

Hoeveel hulpverlenings uitrukken heeft de brandweer in 2008 gehad (antwoord 101)?

Tafel 4 zat het er dichtsbij en won de brandweer quiz. De hoofdprijs bestond uit een blusdeken. Tafel 7 scoorde het slechtste en won de poedelprijs. De poedelprijs bestond uit een enorme worst.

Met dank aan: www.112Hoogezand.nl.

Groningen – Vrijdagavond is er 1 persoon gewond geraakt bij een ongeval op de Kartbaan bij Kardinge. Nader info ontbreekt.

Deel dit artikel