De gemeente Zoetermeer sluit op deze oefening aan en gaat verder met het onderbrengen, registreren en helpen van de 'slachtoffers'. Dit gebeurt onder de naam 'Warme Deken'. In de ochtend wordt met veel materieel gewerkt en met zogenoemde 'lotusslachtoffers'; vrijwilligers die zo geschminkt zijn dat ze er zwaar gewond uitzien.
De verschillende hulpverleners oefenen op en rond de Dobbeplas in het Stadshart en de Noord Aa. Op beide plekken komen veel 'slachtoffers' te liggen die door de hulpverleners worden gered, behandeld en naar veilige plekken gebracht. Sport- en sociaal cultureel centrum De Veur in Rokkeveen wordt tijdens de oefening gebruikt om de 'slachtoffers' op te vangen. De gemeente Zoetermeer zorgt dat er bedden zijn voor een overnachting, dat er eten en drinken aanwezig is en iedereen wordt geregistreerd zodat dat de slachtoffers vindbaar blijven voor hun verwanten.
Daarnaast zorgt het Nederlandse Rode Kruis voor EHBO en ondersteuning en is er vanuit de regionaal georganiseerde geneeskundige hulpverlening een specialistisch team aanwezig om psycho-sociale zorg te bieden. Wie in de omgeving van de oefening woont of werkt zal de oefening zeker opmerken. Brandweerwagens en ambulances rijden door de straten en hulpverleners zijn actief op en rondom het water. De oefening van dinsdag is bedoeld om in de regio Haaglanden nog beter voorbereid te zijn op een overstroming.
Ook Zoetermeer ligt lager dan de zeespiegel. De kans op een overstroming is daarom altijd aanwezig. Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel. De Noordwijkse reddingsbrigade heeft ook aan deze oefening deelgenomen.
Voor meer zie Hier.