Regenboogbankje houdt het nog geen week vol in Haren

Deel dit artikel
Oogtv.nl

Haren – Het regenboogbankje aan de Kromme Elleboog in Haren heeft het nog geen week volgehouden. Nadat vandalen vorige week met verf huishielden op het bankje, is de kleurige zitplaats afgelopen weekend uit de grond gerukt en midden op de rotonde gezet.

Zondagmiddag bleven alleen twee gaten van de betonnen fundering van het bankje over. Het bankje lijkt eerst te zijn uitgegraven, alvorens het uit de grond is gehaald.

“Het bankje is uit de grond getrokken door onverlaten en op de rotonde gezet”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Groningen. “Onze medewerkers hebben het bankje meegenomen en op de wijkpost gezet.”

Het verdwijnen van het bankje lijkt samen te hangen met het vandalisme van vorige week. Nog geen dag nadat het bankje geplaatst werd, ging een vandaal met een zwarte spuitbus over het bankje. De gemeente maakte het bankje snel weer schoon, maar nu is het bankje compleet verdwenen.

Ook in Paddepoel is bankje vernield

Ook het regenboogbankje aan de Zonnelaan in Paddepoel heeft het al moeten ontgelden. Ook hier zijn vandalen met verf over het bankje gegaan. Foto`s en bron(Oogtv)

Foto's

Deel dit artikel