Aanhouding (18) voor mogelijk betrokkenheid ernstig geweldsincident

Deel dit artikel
Redactie

Een 18-jarige man uit Groningen is op maandag 10 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot doodslag.

Bij het geweldsincident dat op 14 december 2023 plaatsvond, raakte een 27-jarige man dermate gewond dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Aan de Poelestraat in Groningen vindt op donderdag 14 december, omstreeks 04:00 uur, een zwaar geweldsincident plaats. Een 27-jarige man uit de Limburgse gemeente Roerdalen loopt meerdere breuken en kneuzingen op en raakt buiten bewustzijn. Uren later wordt het slachtoffer wakker in het ziekenhuis.

Opsporing

Door de mishandeling kon het slachtoffer zich nog maar weinig van de gebeurtenissen op 14 december herinneren. De politie deelde daarop in het onderzoek naar de toedracht van het incident, beelden van de betreffende avond. Getuigen en eventuele andere mensen met informatie werden opgeroepen om zich te melden.

Aanhouding

Het onderzoek leverde meerdere tips op die hebben geleid tot de aanhouding van één persoon. De 18-jarige man uit Groningen zit vast en zal worden verhoord.

Beelden

De politie bedankt iedereen die de berichtgeving heeft gedeeld en heeft meegedacht in het onderzoek.

Foto's

Deel dit artikel