Burgemeester sluit woning met hennepkwekerij in Sappemeer

Deel dit artikel
Persbericht Gemeente Midden Groningen

Sappemeer- Op vrijdag 26 april sloot burgemeester Adriaan Hoogendoorn een woning aan de Slochterstraat in Sappemeer voor drie maanden. De politie vond in december in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij met acht planten, 806 gram aan hennepgerelateerde producten en attributen die nodig zijn voor de kweek van hennep en een ruimte met 272 met aarde gevulde bakken die mogelijk onlangs ontruimd is. Als er sprake is van overtreding de Opiumwet, kan de burgemeester een pand (tijdelijk) sluiten om de relatie met criminele activiteiten te verbreken.

De woning is verzegeld en op het pand is een bord geplaatst, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat het pand gesloten is, omdat er drugs werd geproduceerd. “Hennepteelt leidt vaak tot overlast en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de betrokkenen, maar ook voor de straat en de wijk. Wij accepteren dit niet.

Door de woning tijdelijk te sluiten willen we de link die het pand heeft met drugscriminaliteit verbreken. We laten er ook mee zien dat we productie van en handel in drugs in Midden-Groningen niet tolereren”, aldus burgemeester Hoogendoorn.

Pand gesloten

Het sluiten van panden waarin drugs (meer dan gebruikershoeveelheid) wordt geproduceerd en verhandeld is onderdeel van het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen. Drugsgebruik leidt tot verslaving en gezondheidsproblemen. Het maken van drugs kan ook zorgen voor gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld door brandgevaar. Het trekt ook meer criminaliteit aan in de buurt. Om dat te voorkomen, sluit de burgemeester tijdelijk een gebouw waar drugs wordt gemaakt of voor verkoop bedoeld is. Zo wordt de link van het pand met het drugs- en criminele circuit verbroken. Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing.

Meldingen over criminaliteit

Voor meldingen over criminaliteit kunnen inwoners contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000: op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24 uur per dag via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Foto's

Deel dit artikel