Werken als teamleider sociaal domein in Groningen: Wat wordt er verwacht?

Deel dit artikel
Ingezonden item/ stockphoto

Groningen – Ben je op zoek naar een nieuwe baan en denk je erover om te beginnen als teamleider sociaal domein in Groningen? Dat is een baan die je zeker veel voldoening gaat brengen, maar er zijn bepaalde verwachtingen waar je aan moet voldoen.

Binnen het sociaal domein krijg je te maken met verschillende disciplines, waaronder gezondheid, welzijn, preventie en participatie. In dit artikel zullen we bespreken wat er precies wordt verwacht van een teamleider in dit werkveld. Wil jij ook solliciteren op een vacature als teamleider sociaal domein en ben je benieuwd naar de verwachtingen? Lees dan verder!

Het sociaal domein in Groningen

In Groningen willen we een samenleving waar iedereen mee kan doen, gezond is en zich veilig voelt. Binenn het social domein werken bedrijven samen met gemeenten en verschillende organisaties aan gezondheid, welzijn en veiligheid. De focus ligt hier vooral op het helpen van mensen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld door een handicap, langdurige ziekte of problemen met hun mentale gezondheid. Je kunt natuurlijk ook solliciteren op een vacature Drenthe, want ook daar wordt er veel gewerkt binnen het sociaal domein.

Verwachtingen voor een teamleider sociaal domein

Als je zoekt op vacature Groningen kom je veel functies tegen, waaronder teamleider sociaal domein. Als teamleider in het sociaal domein ligt er veel op je bordje. Je moet stevig in je schoenen staan en duidelijk kunnen maken wat je voor ogen hebt. Elke dag ben je bezig met je team motiveren, inspireren en zo nodig aanspreken. Je streeft naar resultaten en weet hoe je moet omgaan met de druk die steeds verandert. Ook moet goed kunnen samenwerken met allerlei mensen en organisaties, zoals beleidsmakers, zorgverleners en andere groepen in de maatschappij. Lijkt dat wat voor jou?

Kennis op doen en begrijpen wat er nodig is

Teamleiders moeten ook goed weten waar ze mee bezig zijn. Dat betekent niet alleen dat je de regels kent, maar ook dat je echt begrijpt wat de mensen nodig hebben met wie je werkt. Gelukkig wordt er steeds meer geld geven voor onderzoek, zodat er steeds nieuwe dingen worden geleerd. Als teamleider moet je deze nieuwe inzichten bijhouden en gebruiken in je dagelijkse werk.

Samenwerken met organisaties

Om echt iets te bereiken in het sociaal domein, moet je breed kunnen kijken en samenwerken. Als teamleider betekent dit dat je handen ineen slaat met allerlei verschillende mensen en organisaties. Samen zorgen jullie voor een stevige basis in de wijk en pakken jullie grote problemen aan, zoals te weinig huizen, schulden en eenzaamheid. Zo help je de hele gemeenschap vooruit.

Preventie en gezondheid

In het sociaal domein wordt er steeds meer de focus gelegd op gezond blijven in plaats van alleen zorgen voor als je al ziek bent. Jij moet dit ondersteunen door te kijken hoe je mensen kunt helpen om gezonder te leven. Gemeenten doen hier ook in mee omdat zij acties ondernemen om te voorkomen dat mensen ziek worden en zorgen voor een gezonde omgeving. Onderzoekers ontwikkelen weer nieuwe kennis die gemeenten dan weer kunnen gebruiken om alles nog beter te doen.

Sport en beweging

Sport en bewegen zijn ook onderdeel van het sociaal domein. Als teamleider moet je ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen aan sport, ook in wijken waar dat misschien niet vanzelfsprekend is. Je werkt aan programma’s waarin iedereen welkom is om te sporten en bewegen. Door samen te werken met organisaties en lokale sportafspraken te maken, help je mee aan een gezonde en actieve gemeenschap. Lijkt dit wat voor jou? Solliciteer dan vandaag nog!

 

Foto's

Deel dit artikel