Leek: Boerenprotest langs A7 richting Groningen (update)

Deel dit artikel
112Groningen & Redactie

Leek – Langs de A7 richting Groningen voer een groep boeren  maandagavond actie op een parallelweg, wat resulteerde in verontrustende meldingen van intimidatie tegen fotografen. Een fotograaf verklaart dat de boeren op hem en zijn collega’s ‘instuurden’, waarbij de politie waarschuwde voor de veiligheid van de 112- fotografen.

De boeren verzamelden zich aan de Potklei in Leek en verplaatsten zich vervolgens naar de parallelweg, waar volgens de fotograaf intimidatie plaatsvond bij hun vertrek.

Ondertussen hebben de boeren bij buurtschap Pasop bij Leek een kampvuur gemaakt. Onderaan de A7 zijn meerdere politieauto’s en politiemotoren aanwezig. Hoelang de actie duurt is onbekend. De situatie blijft zich ontwikkelen. Lees ook

Update: Een woordvoerder van de politie zegt dinsdag tegen Rtvnoord dat er geen aangifte is gedaan van een incident bij het protest. Ook hebben agenten ’s avonds ter plaatse geen melding gekregen van het genoemde voorval. Dat agenten de aanwezige fotografen en journalisten opriepen op hun eigen veiligheid te letten, klopt wel.
‘Dat hoort standaard bij het protocol van PersVeilig’, aldus de woordvoerder. ‘Agenten hebben aan twee á drie persfotografen laten weten dat ze er zijn voor het geval er iets zou gebeuren. Een incident kan dan zo snel mogelijk gemeld worden.’

Foto's

Deel dit artikel