Boerendemonstratie in Winschoten, trekt door regio, politie sluit A7-toegangspunten af

Deel dit artikel
112Groningen

Winschoten – Zondagmiddag vond er in Winschoten een demonstratie plaats met betrokkenheid van boeren, waarbij volgens omstanders een rustig verloop werd waargenomen. Na ongeveer anderhalf uur vertrok het demonstratieconvooi bestaande uit auto’s en trekkers uit Winschoten, aldus een omstander.

Het convooi zocht zijn weg door de straten en wegen rondom Winschoten. Bij de oprit en afrit van de A7 probeerde het convooi toegang te krijgen tot de snelweg, maar dit werd door de politie verhinderd, waardoor deze toegangspunten werden afgesloten.

Vervolgens richtte het convooi zich op Heiligerlee, waar een soortgelijke poging werd ondernomen. Ook hier slaagden de demonstranten er niet in om de snelweg op te gaan. Uiteindelijk ging het convooi verder naar Scheemda, waar wederom afrit- en toeritpunten werden afgesloten door de politie.

Hoewel de demonstratie zonder grote incidenten leek te verlopen, benadrukt de aanwezigheid van het convooi de voortdurende onvrede onder boeren over regelgeving. De politie handhaafde een proactieve rol om de openbare orde te bewaren en zorgde ervoor dat de verkeerssituatie veilig bleef tijdens de demonstratie.

Foto's

Deel dit artikel