Twee verdachten`Kometenstraat`langer vast (Video)

Deel dit artikel
Joey Lameris & redactie M. Nuver
Groningen - Vrijdagmorgen- en middag was de recherche met veel voertuigen in de Kometenstraat aanwezig voor een onderzoek in- en om de woning waar vannacht mogelijk iemand werd gegijzeld en gewond raakte.

In witte pakken werden sporen veilig gesteld. Zes personen werden vannacht overgebracht naar het cellencomplex Hooghoudt, deze worden verhoord nu.

 

Update 25-01-20: Zaterdag was de recherche nogsteeds bezig in het pand met sporen vast te leggen.

 

Update 26-01-20

 

Vijf verdachten in vrijheid gesteld

 

De politie heeft vrijdag een zevende aanhouding gedaan in het onderzoek naar de vastgehouden man (24) in Groningen. Deze man meldde zich vrijdag zelf bij de politie. Uit onderzoek is vast komen te staan dat het slachtoffer daadwerkelijk tegen zijn wil werd vastgehouden. Vijf van de zeven personen zijn zaterdag in vrijheid gesteld omdat niet is gebleken dat zij betrokken zijn geweest.

 

In de woning aan de Kometenstraat waar de Groninger werd vastgehouden, is de afgelopen dagen uitgebreid onderzoek gedaan. Het onderzoek naar de twee andere verdachten en hun betrokkenheid bij de vrijheidsbeneming  gaat door. Het duo zit in de beperkingen. Om die reden kan meer informatie over het incident niet gedeeld worden.

 

Update 27-01-20:

 

Zondagavond is er een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de vastgehouden man (24) in Groningen. De twee verdachten die eerder werden aangehouden worden vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
 
 
Update 28-01-20:
 
 
Twee Groningers (23 en 36) dblijven langer in voorarrest.
 

De rechter-commissaris heeft besloten dat het tweetal zeker de komende twee weken nog in de cel blijft. Een derde verdachte, een man uit Hoogezand wordt woensdag 29-01-20 voorgeleid.

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel