Back to the Future met FC Groningen – Atlético Madrid

Deel dit artikel
Ingezonden item/ foto / via Hartvisie

Groningen – Alweer ruim veertig jaar geleden speelde FC Groningen de eerste Europese wedstrijden uit de historie tegen het grote Atlético de Madrid. Heel stad en ommeland was in september 1983 in de ban van het team van toenmalige trainer Han Berger. Op 15 februari komen staf en spelers van de FC van die tijd weer samen in Kinepolis om met de supporters van FC Groningen de unieke wedstrijden te herbeleven.

Op 14 september 1983 ging de Trots van het Noorden op bezoek in Estadio Vincente Calderon in Madrid. Rob McDonald opende de score en zorgde zo voor het allereerste Europese doelpunt van de FC. Met zijn slechte linkerbeen zoals tv-commentator Evert ten Napel het omschreef.

De beslissende 2-1 voor de Spanjaarden zal ook niemand zijn vergeten. Keeper Harry Schellekens stond met zijn handen voor zijn gezicht nadat hij door zijn eigen verdediger Walter Waalderbos in de slotfase was gepasseerd.

Veertien dagen later kolkte het Oosterparkstadion. De messen van de Madrilenen waren geslepen, maar FC Groningen schreef historie met een 3-0 overwinning. ‘Ronald’ Jans, Erwin Koeman en Jan van Dijk zorgden ervoor dat FC Groningen een ronde verder ging in de UEFA-Cup. Wie herinnert zich niet het vreugdedansje van Mr. FC Groningen nadat hij Atlético Madrid de definitieve nekslag had toegediend?

Op 15 februari wordt In twee keer drie kwartier nog een keer op een bijzondere manier teruggekeken op die twee historische duels. Met fraaie wedstrijdbeelden en interviews met de betrokkenen gaan we terug in de tijd. Natuurlijk zijn Rooie Rinus en Pé Daalemmer er ook bij om, net als in 1983, de sfeer te verhogen.

De warming-up in Kinepolis begint om 19.00 uur. Er wordt afgetrapt om 19.30 uur. De verwachting is dat de derde helft rond 21.30 zal beginnen. Wie deze unieke avond niet wil missen kan kaarten bestellen via deze link:  Tickets

Foto's

Deel dit artikel