SAR Nederland zoekt samen met de Politie en Reddingsbrigade bij de Gorechtkade en Oostersluis en Stadsstrand (Video)

Deel dit artikel
Gijs Bouman - 112 Groningen & P. Wind

Groningen – Dinsdag heeft de Politie samen met de SAR en Reddingsbrigade Groningen de zoektocht door gezet naar de vermiste Thomas van Zeewijk Vink, dit gebeurde bij de Oostersluis aan het Eemskanaal en aan de Gorechtkade in Groningen.

De Politie heeft samen met de SAR en een Reddingsbrigade in het Eemskanaal gezocht met een sonar boot en optisch (ogen). Aan de Gorechtkade was de Politie samen met de SAR verder aan het zoeken, dit gebeurde met behulp van onderwater drones en een sonar boot. Ook meerdere personen van de Reddingsbrigade waren aan het zoeken met boten in het Eemskanaal.

Flyer actie

In de omgeving van de Kattenhage, de Oosterhamrikkade, het Oosterhamrikkanaal en de Eerste Hunzestraat wordt dinsdag geflyerd door de politie en tientallen vrienden van de vermiste 25-jarige man, zo melden verschillende media.

Vermissing

Zaterdagnacht om 0.30 uur werd Van Zeewijk Vink voor het laatst gezien aan de Kattenhage. Thomas heeft kort en donkerblond haar en grijs-blauwe ogen. Op het moment dat Thomas vermist raakte, droeg hij mogelijk donkere kleding en witte Reebok-schoenen. Het lijkt erop dat hij geen jas bij zich had. Video 1

Tips en Camerabeelden

De politie heeft de afgelopen dagen meerdere tips binnengekregen over de vermissing van Thomas. Tips en camerabeelden zijn nog steeds welkom vanuit het uitgebreide zoekgebied: de omgeving van de Kattenhage, de Oosterhamrikkade, het Oosterhamrikkanaal en de Eerste Hunzestraat. Deze informatie moeten duidelijk maken wat de route van Thomas is geweest vanaf het moment dat hij is gezien aan de Kattenhage en de uren daarna.

Heb jij Thomas gezien, weet je waar hij is of heb je camerabeelden waar hij op staat, neem dan contact op met de politie. Dat kan via de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Bellen met de politie kan ook via 0900-8844.

 

Update 16:45 u: De politie zocht in het water bij het Stadsstrand naar de vermiste Thomas uit Groningen.

Woensdag zoekt men weer verder.

 

Volg ons op Instagram(onderaan)

Foto's

Deel dit artikel

Video