Tips voor een vakantie op de camping in Puglia

Deel dit artikel
Ingezonden item/ stockphoto

Groningen – Puglia is een prachtige regio in Italië die garant staat voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu houdt van zonnebaden op het strand, historische bezienswaardigheden wilt ontdekken of wilt genieten van heerlijk eten en drinken, Puglia heeft het allemaal te bieden.

En wat is er nu beter dan deze fantastische bestemming verkennen vanaf een prachtige camping Puglia? Omdat we heel goed begrijpen dat je misschien niet direct staat te springen als het gaat om Puglia, hebben wij een aantal tips voor je waarom deze regio een absolute aanrader is voor zowel volwassenen die alleen op vakantie gaan als gezinnen met kinderen.

Zorg voor de juiste camping

Net als rondom het bekende Gardameer, heb je ook in de regio Puglia ontzettend veel campings. We hoeven je dan dus ook niet uit te leggen dat er nogal verschil zit in het type camping dat je kiest. Het is daarom dus ook van belang dat je goed kijkt naar onder andere de locatie, maar ook naar de activiteiten die er te doen zijn voor de kinderen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het vooral voor gezinnen met kinderen van een jaar of 8 het wel een must is dat er een animatieteam is bijvoorbeeld. Neem daarom dus ook rustig de tijd om op zoek te gaan naar een leuke camping, die is voorzien van alle faciliteiten die jullie als gezin nodig hebben om je er gedurende de vakantie te kunnen vermaken.

Zorg dat je de omgeving kent

Je hoeft natuurlijk niet precies te weten welke straat waar naartoe gaat. Wat wel belangrijk en ook verstandig is, is dat je je alvast verdiept in wat er allemaal in de omgeving te doen is. Kies je voor een vakantie naar Puglia, dan weet je dat er in de omgeving allerlei leuke stadjes zijn, waar voldoende te beleven is. Zo is Bari niet alleen leuk voor degene die dol is op een stukje geschiedenis, maar ook voor een dagje zon, zee en strand. Naast Bari ligt de stad Gallipoli, waar je eveneens kunt genieten van de prachtige natuur, het kraakheldere water en ook van een stuk geschiedenis. Door jezelf vooral alvast goed in te lezen, kun je voorzichtig een planning maken en hoef je niet bang te zijn dat je belangrijke bezienswaardigheden vergeet.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is ook voor een geslaagde kampeervakantie in Puglia ontzettend belangrijk. Een mooie camping is één ding, maar zorg er ook voor dat je de juiste kampeeruitrusting meeneemt, zoals een goede tent, comfortabele slaapzakken en kookgerei voor het geval je  helemaal back to basic gaat. Vergeet ook niet om je goed in te smeren met zonnebrandcrème en muggenspray mee te nemen. Vooral aan het water kan het er namelijk stikken van de muggen. Niet heel fijn wanneer je de volgende ochtend wakker wordt met allemaal rode bulten op je lichaam. Je zult zien dat wanneer je zorgt voor een goede voorbereiding en dus ook goede planning, je vakantie een stuk relaxter wordt.

 

Foto's

Deel dit artikel