Hereweg tien dagen afgesloten in verband met werkzaamheden rondom viaduct

Deel dit artikel
Foto's: Joey Lameris - 112Groningen.nl
Groningen - Een deel van de Hereweg is in de Herfstvakantie van 18 oktober tot en met 27 oktober afgesloten ter hoogte van het viaduct.

In de herfstvakantie worden er werkzaamheden verricht en gaat Combinatie Herepoort bezig met het intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip waarin de verdiepte ligging zal worden gebouwd. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Hereweg deels gestremd.

 

 

Nachtelijke werkzaamheden

De meeste werkzaamheden rondom het viaduct kunnen overdag uitgevoerd worden, maar helaas niet alles. Daarom werkt Combinatie Herepoort in de weekenden van 19/20 oktober en 26/27 oktober ook ’s nachts bij het viaduct. De nachtelijke werkzaamheden zijn nodig vanwege de beperkte tijd die beschikbaar is.

 

 

 

 

Hoe rijdt het verkeer?

Voor auto- en fietsverkeer zijn omleidingsroutes uitgezet. Het autoverkeer wordt door middel van gele borden omgeleid. De afrit Hereweg (vanaf het Julianaplein) blijft open voor verkeer richting Helpman, richting het centrum is niet mogelijk.

De afrit Hereweg (vanuit de richting Hoogezand) blijft open voor verkeer richting het centrum.

 

 

Voor het fietsverkeer vanuit het centrum richting Helpman, is er een omleidingsroute via de Papiermolentunnel. Ook na 28 oktober geldt deze omleidingsroute voor fietsers. Deze omleidingsroute is tijdelijk, naar verwachting enkele maanden.

 

 

De Hereweg blijft alleen open voor hulpdiensten en lijnbussen.

 

Foto's

Deel dit artikel