FNV-voorzitter roept op tot gerechtigheid voor Groningen na een enquête

Deel dit artikel
FNV, Persbericht

Groningen – ‘De mensen in het aardbevingsgebied gaan naar hun werk, maar ze vinden vervolgens thuis geen rust. Daar ondervinden ze juist extra, eindeloze stress.’ Met deze woorden schaart FNV-voorzitter Tuur Elzinga zich dinsdag, voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de gasenquête, achter haar leden in het bevingsgebied.

Namens de vakbond doet Elzinga dinsdagmiddag een oproep aan de landelijke politiek om recht te doen aan de mensen in Groningen. FNV hield een uitgebreide enquête onder haar leden in het bevingsgebied (tweeduizend respondenten), waaruit blijkt dat de door aardbevingsleed getroffen werknemers nu nog een sprankje hoop hebben op genoegdoening. Aldus Oogtv.nl en het FNV.

“Ik vraag deze Kamerleden daarom zich te realiseren dat zij na hun soms lange werkdag weer gewoon naar huis gaan”, aldus Elzinga. “De mensen die in de getroffen gebieden wonen, gaan ook naar hun werk, maar vinden vervolgens thuis geen rust, maar juist extra, eindeloze stress. Dat is uitputtend. Laten de Haagse beleidsmakers daar eens bij stil staan.”

Naast het doorpakken met schadeherstel en de versterking en het eenvoudig en eenduidig maken van de regels, komt de vakbond met de oproep om te investeren in de regio. Daarbij vraagt de FNV nadrukkelijk om investeringen in het praktijkonderwijs, gericht op jongeren en werkzoekenden. “De regio heeft goed en duurzaam werk nodig.”

Foto's

Deel dit artikel