Politiebonden voor koppeling voetbalticket met vingerafdruk

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Telegraaf info

Groningen – Als het aan politiebonden NPB en ACP ligt, krijgen voetbalsupporters alleen nog toegang tot een stadion als ze, naast een kaartje, ook hun vingerafdruk laten zien. Oud-FC Groningen voorzitter Hans Nijland lijkt het ook wel een goed idee te vinden. Meldt Oogtv dinsdag.

De Telegraaf laat dinsdagochtend weten dat de politiebonden het idee van Gerard van Hoeven, eigenaar van een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied, omarmen. Ze denken dat op deze manier alleen goedwillende supporters toegang krijgen tot het stadion. Het ministerie van Justitie en Veiligheid en de KNVB denken nog na over wat ze van het plan vinden.

De vingerafdrukken die bezoekers afgeven zouden, met het systeem wat Van Hoeven voor ogen heeft, niet worden opgeslagen. Ze worden alleen gekoppeld aan een database van mensen met een stadionverbod, die ongewenste gasten er dan meteen uitpikt.

Ook FC Gorningen-directeur Hans Nijland vindt het een goed idee. Maar via WNL laat Nijland wel weten dat het onderdeel moet zijn van een pakket aan maatregelen. De oud FC-baas denkt dat het idee gekoppeld moet worden aan een omgevingsverbod en onderdeel moet zijn van een landelijke aanpak, waarin de KNVB, de lokale overheid en de landelijke overheid samenwerken.

Foto's

Deel dit artikel