Vernielingen gepleegd bij Nassauvijver, buurtvereniging geschrokken

Deel dit artikel
112Groningen.nl & OOGTV (Bron).

Groningen – Bij de Nassauvijver in de Oranjebuurt zijn de afgelopen dagen vernielingen gepleegd. Op een foto, die op sociale media is geplaatst, is te zien dat een muurtje van de vijver omver is getrapt.

“Wij zijn zwaar beledigd dat dit is gebeurd”, laat de buurtvereniging weten. “Maar tegelijkertijd zijn we niet verrast. We weten dat er al geruime tijd jongeren zich ophouden bij en rond de vijver.

Dit heeft al vaker geleid tot vernielingen. In december, in de aanloop naar Kerstmis, plaatsen we een kerstboom met verlichting. Die is al vrij snel vernield. En bij Koningsdag hebben we ons hart vastgehouden. We bouwen de avond voor de feestdag alles op, en we waren toch wel bang dat er vernielingen zouden worden gepleegd. Gelukkig is dat uitgebleven.”

De Nassauvijver is in 1925 ontworpen door gemeentearchitect S.J. Bouma. Het bestaat uit een vijver met daaromheen statige trappen, zitjes en symmetrisch aangelegd groen. “Dat mensen er gaan zitten, dat is helemaal prima. Maar dat er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen … blijf gewoon met je tengels van andermans spullen af. Wat dat betreft zou het ook heel mooi zijn als boa’s of politieagenten hier wat vaker langs zouden rijden. Om meer toezicht te houden.” De bewonersvereniging hoopt voorts dat de schade snel hersteld gaat worden.

Foto's

Deel dit artikel

Social media