Europaweg dicht? Zo kom je bij de Euroborg

Deel dit artikel
GroningenBereikbaar, bron + illustratie

Groningen – De nieuwe op- en afrit zijn er al, maar er moet nog van alles gedaan worden bij de Europaweg voor het hier helemaal klaar is.

De komende tijd zijn er nog een aantal afsluitingen. We leggen je graag uit hoe je in die periode bij de Euroborg komt.

Hemelvaart

In het Hemelvaartweekend, van woensdag 17 mei 20.00 uur tot maandag 22 mei 06.00 uur is de Europaweg dicht richting Westerbroek/Hoogezand (stad uit). De afsluiting start bij de Sontweg en loopt tot de Winschoterweg. Hierdoor is ook een deel van de Boumaboulevard afgesloten, ter hoogte van de Europaweg. Hoe kom je tijdens Hemelvaart dan bij de Euroborg en de bedrijven die in dit gebouw zitten? We leggen het je uit!

Routes

Kom je vanuit het centrum, de Sontweg of het Damsterdiep, rij dan via de Bornholmstraat. Op de Bornholmstraat sla je rechtsaf naar de Antwerpenweg, zo kan je onder de Europaweg door en over het Oude Winschoterdiep heen. Dan kom je op de Duinkerkenstraat, voor de Mediacentrale langs, daar heet deze weg Helperpark. Ter hoogte van station Europapark sla je rechtsaf en heb je je bestemming bereikt.

Kom je vanuit Hoogezand? Ga dan bij de Winschoterweg de Europaweg af en rij de Bornholmstraat op. Sla linksaf naar de Antwerpenweg, zo kan je onder de Europaweg door en over het Oude Winschoterdiep heen. Dan kom je op de Duinkerkenstraat. Ter hoogte van station Europapark sla je rechtsaf en zo kom je bij de Euroborg.

En vanuit Ring Zuid vanuit het Julianaplein (Assen/Drachten) kan je het beste doorrijden over Ring Zuid, bij knooppunt Euvelgunne richting Hoogezand en dan bij Westerbroek de Europaweg op. Dan kan je, net als bij de omleidingen hierboven, er weer af bij de Winschoterweg, de Antwerpenweg, Duinkerkerkerstraat naar de Boumaboulevard.

Pinksteren

Ook in het Pinksterweekend wordt er bij de Europaweg gewerkt. Deze keer aan de andere kant van de weg. De weg is dan dicht vanaf de Winschoterweg tot de Sontweg (stad in). Ook de afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg is dicht. Gelukkig is de Boumaboulevard, waar de Euoborg aan ligt, dit weekend van twee kanten te bereiken.

Route

Kom je vanuit Hoogezand? Ga dan bij de Winschoterweg de Europaweg af en rij de Bornholmstraat op. Sla linksaf naar de Antwerpenweg, zo kan je onder de Europaweg door en over het Oude Winschoterdiep heen. Dan kom je op de Duinkerkenstraat, voor de Mediacentrale langs. Daar heet deze weg Helperpark. Ter hoogte van station Europapark sla je rechtsaf en heb je je bestemming bereikt.

Kom je uit uit het noorden, uit Beijum, Lewenborg, Ten Boer of een andere plek hier? Dan heb je twee opties. Je kan de route nemen die hierboven staat, maar je kan ook op de oostelijke ringweg (N46) afrit 1 Meerstad nemen, dan via de Sint Petersburgweg en de Sontweg naar de Europaweg. Dan sla je vanaf daar rechtsaf naar de Euroborg.

Kom je vanaf de zuidelijke ringweg vanaf het Julianaplein? Dan kan je hier niet de afrit naar de Europaweg nemen. Rij daarom door op Ring Zuid richting Ring Oost (N46) en neem meteen de eerste afslag: Meerstad. Dan kan je verder via de Sint Petersburgweg en de Sontweg naar de Europaweg. Dan sla je vanaf daar rechtsaf de Boumaboulevard op.

Foto's

Deel dit artikel

Social media